Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oväntat möte

Jäklar i lagårn en krake har smitit
Hur gjorde han det när jag jobbat så flitigt
Staketet blev helt när jag lagat i fjol
Fast spika det gjorde ett kvinnfolk i kjol

Jag följer staketet en bit ner till näset
En avbruten planka där ligger i gräset
Först måste jag hitta min krake till häst
Se där står han och betar som visste han bäst

Jag leder min polle tillbaka till hage
Han gnäggar försynt när jag klappar hans mage
Jag genar mot boden på åker i träda
Där hämtar jag spikar och sågar en bräda

Med brädan på axeln jag följer ett dike
Och möter där tjur med humör utan like
Jag släpper min planka och springer för livet
Han frustar och kommer som lokomotivet

Jag springer och letar ett gömsle till mig
Och ser där ett träd fast jag inte är vig
Så klättrar jag upp som vore jag barn
Tjuren han stannar och har mig i garn

Här sitter jag trumpen i dagarna två
Och väntar och väntar att tjuren skall gå
Just som jag tror jag skall dö utav svält
Han lunkar iväg över blommande fält

Jag klättrade ner och sen hastade hem
Ringde till grannen och skällde på dem
Sade dom borde ha koll på sin tjur
Det bästa de vore att ha han i bur

Jag la mig på soffan att vila en stund
Jag somnade snart då jag ej fått nån blund
Och glömde min krake som vandrade fritt
Av socken nu fått sig en vidare titt




Fri vers av Thommy
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-23 14:23



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Ja jag säger som nedan:Tack Thommy för att du skriver och skriver så bra!!!Yesss citat!!
2007-10-19

    sunnanvind
Tack Thommy för att du skriver! Dessutom så himla bra!
2007-09-24

  nettizen
*ler*
uppmuntrande läsning i rimform.... bättre kvällning en söndag kan man knappast få. Tack!
2007-09-23

  Erik L
Mycket underhållande läsning med bra rytm och bra rim. Applåderas!
2007-09-23

  Carlita
haha denna var underhållande!

fast du vi kvinnfolk kan allt spika vi :):)

ler som bara den särskilt åt:

\"Jag springer och letar ett gömsle till mig
Och ser där ett träd fast jag inte är vig\"

härlig rimstory i sann thommy-anda!!
2007-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy