Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Räven bet sig i svansen




Ekorren
i trädet hoppar . . .

Valnötsträdets blommor
pryder varje kvist

Gråvargen
på bladen trampar

innan den lägger sig
till vila under trädet
 
bladens arom
sprider sig i luften

Vargungarna
med valnötter leker

Plötsligt!

Ekorrens
metalliskt "tjiuck"

genomborrar luften

Råkorna
från trädets topp lyfter

Hermelinen
hastigt klättrar

nedför trädstammen,  
trillar på rävens bak

Räven
förargat vänder sig om

öppnar sin mun

Hermelinen
hastigt hoppar snett

Räven bet sig i svansen . . .

Ekorren
i sitt gömställe

skrattandes sitter
bland

aromatiska blad
ätandes hallon och svamp.

 

 

 






Fri vers av Night Soul Woman
Läst 411 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-10-01 22:55



Bookmark and Share


  Freeman
:-D vilken härlig och livfull dikt, bra jobbat!!!
2007-10-02

  Maria Zena Viklund
härligt lekfull!
2007-10-01

  Lejonhjärtas poesi
Underbart råttan-på-repet-flyt och jag tänker på räven som jagades av katten hemma hos mig häromsistens, somnar nu med ett leende på läpparna med en räv bakom örat:)
2007-10-01

  Ken-ett
kul, kul
Den gillade jag verkligen
2007-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman