Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bonden och vättarna

Ingen vill tro mig om hjälpen jag har
Om ensam jag jobba jag aldrig blev klar
Som tidigt i veckan jag skulle till skogs
Jag stod där vid ladan när byxbenet drogs

Fram tittar vätte, liten och trind
Skägget är tovigt på hårklädda kind
Hej på sig bonde mår hästen din bra
Jag gav hon att äta och rykta jag ska

Tack svara bonden och lyfte på hatt
Jag ställer ut fatet med gröten i natt
Vätten han pila runt knuten med fart
Och jobba med hästen till allting var klart

Jag skattar mig lycklig jag har lite knytt
Som sköter om lagårn som skiner som nytt
Måhända så tror ni dom hör till en saga
Men djupt här i skogen dom gärsgårdar laga




Fri vers av Thommy
Läst 335 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-08 17:55



Bookmark and Share


  hellen
helt underbar! dina dikter kan man ju läsa om och om igen! vilken poet du är!bara så härligt och mysigt att läsa dina dikter;)//hellen
2007-11-03

  Bodil Sandberg
Det här blir ett kärt bokmärke..sååå stämningsfullt och varmt i hjärtat...älskar dina dikter ..så är det bara
2007-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy