Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett fängslande ögonblick, vindarna tystnar



Spelandes din gitarr
med hörlurarna på
färdas du i . . .

tonernas värld
du är trygg där,
jag vet

och mitt hjärta
pulserar
med ditt.

Jag säger ingenting
stannar där vid din sida

låter tonerna smeka
mitt hjärta, stilla mitt begär.

Ögonen gnistrar medan
själens diamant förädlas.

Nu vänder du dig mot mig
med ögon som gnistrar

och med en glädjefylld röst
frågar du mig: - Ska du höra?

- Jag var med dig hela tiden

tänker jag tyst och ler, nickar

räcker ut min hand, ger dig
den här dikt att läsa

medan jag tar hörlurarna
på och lyssnar på inspelningen.

I tonernas värld jag färdas
och svävar när jag ser

det milda leendet
på dina läppar,

skrattrynkorna,

hela din kropp skrattar
och jag är lycklig.

I stundens evighet
målade vi
en kärleks portätt

vad som är vi,
i evigheternas evighet

medan tiden skyndar
långsamt förbi

musiken ekar och orden
får en ny mening.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 288 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-10-09 23:08



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Väldigt underbar
dikt om två olika rikedomar
i kreativitetens sol
2007-10-10

  Ronny Berk
smeker dina toner ögon som gnistrar skyndar sig tiden att forma poetiska vackerheter...tycker mycket om tysta vindar...ja...
2007-10-10

  Peter Matsa
åh vilket lyckligt ögonblick du skildrar här, man blir glad!

Håller med Carlita nedan
2007-10-10

  Carlita
det är alltid lite av en sagovärld som öppnar sig när man tittar in hos dig. här en påtagligt realistisk sagovärld. så fina vackra tankar och jag älskar när det rakt av dyker upp:

\"och jag är lycklig\"

inte varje dag man får läsa denna sköna rad, jag bara ler här, gott :)
2007-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman