Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Helt ogenerat inspirerad av filmen med samma namn. För övrigt en film med många intressanta budskap för den som ser dem.


Rosens namn


Blicken svartnade medan ljuslågan
fladdrade till, en olycksbådande
rysning for längs kallsvetten på ryggen

han hade sett

Med en smäll som ekade mellan valven
slog han igen det gamla verket och
lommade skamplågat ut från scriptorium

fullmånen belyste hans väg
ett klarblått ljussken som gav natten
en nästan middagslik karaktär

Den tunga gamla bronsklockan
rang, klockan var midnatt

hukande försvann han med Boken
under armen, genom latrinen
ned för berget och bort över fälten

en tanke ekade mellan hans tungt bultande
tinningar, nästan taktfast som vore den
ett dröjande eko från klockan uppe i klostret

~Qualis artifex pereo~





Fri vers av Gawain VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-11 14:57



Bookmark and Share


  Marreb
Blir sugen på att se den igen. Kan se framför mig munken i natten... :-)
2007-10-12

  Söder
Härliga formuleringar som återger filmen, vilket får mig att vilja se den igen.
2007-10-11

  Peter Matsa
tänkvärd hyllning till filmen

och hyllas bör den!
2007-10-11

  Maria Zena Viklund
en mycket vacker text som lever upp till den otroligt bra filmen!
2007-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP