Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bergmaninspirerad devis om rökning. Ingen moralkaka, bara en enkel reflektion, konstnärlig frihet om man så vill. (ja, jag har slutat röka)


Röksignal


- Döden, det är jag som är döden


Orden kom från mannen mittemot, han med den
vattniga blicken

förvånad mötte jag hans tomt kontaktivrande
blick i ett försök att placera hans märkliga
fras till någon sorts sammanhang

men förgäves

Han fortsatte stirra lika tomt på mig hela
vägen, tills det var min tur att stiga av

bussen stannade med en hård inbromsning
vid vägkanten och jag klev ut, med mannen
utan personlighet tätt i hälarna

han bar svart kostym, vit skjorta och en
smal slips av grov polyesterväv

Plötsligt spärrade han upp hela ansiktet i ett
groteskt flin, började skratta hysteriskt och
skrek gällt samma fras om och om igen

det blev för mycket

med reflexmässig snabbhet drog jag min
lilla revolver och tryckte upp mynningen
i näsan på honom
klämde av två snabba skott varpå hans
fräkniga huvud genast exploderade

ett äckligt slem av söndersliten vävnad, blod
och ben stänkte ner väggen bakom


- Jag vet

replikerade jag torrt, tände en cigg och hostade
ett par matskedar snorblandat blod

mina dagar var räknade, cancern åt långsamt
upp mig innifrån och det visste jag
hallucinationerna blev allt värre ju närmare
slutet jag kom





Fri vers av Gawain VIP
Läst 775 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-10-12 10:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
\"Sjunde inseglet\". En fantastisk film.
2007-12-13

  Söder
Riktigt bra! Varenda rad är gripande och berättelsen flyter på på ett skönt sätt. Gillas!
2007-10-12

  Jack E. Gladh VIP
Otäckt fränt och bra skrivet. En realism i symbolisk anda.
Vem vill röka efter den här salvan. Tänkte börja på äldre dar.
Jag som aldrig rökt.
2007-10-12

  navigo
Jag får väl tränga mig in bland damsällskapet, jämna till könssiffrorna lite och säga intressant. :)
2007-10-12

  Blumma.
Ler med hela ansiktet

Megabra!

Kram
2007-10-12

  Catrin
En ruskig historia...skickligt berättat.
2007-10-12

  Fredrik Westrin
Skön text. Fick lite vibbar av Sin City. Eller den känslan filen och liknande verk har kring sig. Trovärdig på sitt sätt och stilfull.
2007-10-12

  Jessica Ebbesson
Ruskig röksignal detta. Du berör med dina ord!
2007-10-12

  Maria Zena Viklund
en mycket bra dikt, applåderar stort! och en stor eloge för dig att du lyckats sluta!
2007-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP