Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Galenskap är inget man rår för...


Sju fula flickor


Sju sorters kakor trängs på ett
sprucket gammalt fat
rummet doftar gott av nysåpade
golv och kaffe från köket intill

sju vackra flickor dansar i en ring

sju fula står utanför staketet
och ser trumpet på

de får inte vara med


Pastor Bibelberg minglar bland
kvittrande tanter fram med
paradis i blick

doppar drömmar i kaffet, smeker
katten medhårs och nynnar
på en egen liten psalm

han blinkar tårögt mot en virkad
liten bild på väggen

~Extra ecclesia nulla salus~

Klockorna under tuppen rang en
högtidens klara ton
men pastorn föll plötsligt från sitt
paradis med ett gurglande vrål

blicken blev svart, han slog halsen
av en butelj och gick bärsärkargång
med löddrande mun

blodbadet blev totalt
bara pastorn stod ensam kvar


Sju fula flickor vände förödelsen
ryggen och försvann





Fri vers av Gawain VIP
Läst 778 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-10-18 19:17



Bookmark and Share


    sunnanvind
Vilken historia!!! Bra skrivet!
2007-10-20

  Antropofagen
Där rök alla sju. Dödssynderna.
2007-10-18

  nettizen
Ja, utseendet är verkligen inte allt. :)
Underbar text i typisk Gawain-satir-anda. Gillas skarpt!
2007-10-18

  Peter Matsa
haha - bara du kan få ihop en sån här text. Applåd!
2007-10-18

    milia
Så sju är inget att satsa på då...
Helt underbara rader, med inslag av galenskap, gillade denna skarpt.
/Emilia
2007-10-18

  Lilla My* VIP
Vilket tok!!Siffran sju är med andra ord inget lyckotal:)
2007-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP