Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fobi är inte att leka med,,


Tandläkarskräck


Tandköttet hängde som ett stripigt
draperi från gommen
tänderna som fortfarande inte trillat
ur satt djupt begravda som i ett
äckligt dike kantat av sur gammal plack

en yrvaken trikin skruvade sig
trött ur en sprucken böld


Han drog en djup suck, svalde torrt
och gick med kepsen under armen
ner på stan
till tandläkaren han vägrat besöka
sen han var fem





Fri vers av Gawain VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-18 22:39



Bookmark and Share


    J. Herward
bra text, men jag har aldrig förstått det där med tandläkarskräck
2009-09-05

    sunnanvind
Tur för mig nu att jag går en gång om året...puh...jag är ju rädd som bara den för tandis!
2007-10-19

  nettizen
ouch! jodå, tandis-skräck känns igen..... tillhör skaran av tandläkar-fobiker och undanglider ett besök i den stolen in i det längsta. Bra skrivet som alltid, du lyckas alltid måla upp bilder som gör att även allvarsamma ämnen lyckas locka fram ett leende i mungipan. :)
2007-10-19

  Ulf Lagerholm
djizzus!! -

textens skräck för käft-
plågarn överstiger vida
undertecknads dito -

jag smaschar min kupade
hand runt din plågade axel
å utbrister;

LÅT OSS KLARA AV DETTA
TILLSAMMANS!!
2007-10-18

  Peter Matsa
*uff*

jag gick ner för räkning och släpade mig bort...

till tandläkaren :)
2007-10-18

  Antropofagen
Ahh! Måste säga att jag gillar såna här grava groteska texter bättre än dom fjällstugeromantiska pastillerna. Magnifik i sin ångest.
2007-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP