Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom en glasruta

 

Fingerblommans
papillarlinjemönster

belysta av
ultraviolett ljus

På framsidan av
glasrutan snöflingor
sakta smälter  
blir till
vattentårar
som rinner till
den svarta asfalten

Ljusstrålens
asymmetriska färd
möts av fjärrljus

hjulens rörelse
svarta däcksavtryck

Solfjäderns resonansöverföring

Det fuktiga jordens doft
fröet blir till grodd,
sakta öppnar sig . . .

bladen möter stjärnornas ljus
i nattens frostiga luft.

Bladen täcks av frost
innan solen kysser havet

innan solen smeker bergens
snöpudrade toppar . . .

En fjäril befriar sig
från sin kokong
Ett ägg i ett fågelbo kläcks

Tårpilens kvist
faller till marken





 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-18 23:12



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
ja vad kan man säga annat än helt magnifikt brilliant, applåderar o bokmärker!
2007-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman