Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En stickande känsla med efterdoft




På de gröna fälten
befruktar bina
blommorna
som de besöker
medan . . .

den stora starka
björnen. . .

precis innan,
de honungsfyllda
vaxkakorna


lyfter tassarna
med en
förskräckt blick

och springer till floden
för att tvätta sina tassar

- Färsk Koskit!

Med tunga steg
drömmandes om
honungskakor

återvänder
björnen
till bikupans hemliga rum
där solen förvandlas till mat
och parasiter balsameras

Ett dansande bi
beskriver vägen
till nektarens källa

medan ett annat bi
viftar intensivt
med sina vingar
och pekar med sin gadd
mot björnen

svärmen lyfter
den stora starka björnen
springer vrålandes. . .
svullnen och stungen

trampar på färsk rykande
koskit igen, men det spelar
ingen roll längre . . .


Skrattandes
en kolibri suger nektar
ur en blomma




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 237 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-10-19 23:09



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
härlig berättelse sitter med ett leende på läpparna
och funderingar i hjärnan
2007-10-20

  Mari N
Ett helt gäng rader som både innehåller humor och väcker en viss eftertanke. De sista tre raderna är som pricken över i:et!
2007-10-20

  Jan Linderoth
Det är så vanligt att även de stora kraftiga har svagheter som de små starka vet att utnyttja sig av. Svaghet uppträder i många former. Skönt skildrat i denna fina naturbetraktelse.
2007-10-20

  isabel louise
gillar den här lilla gonattsagan..fy för koskit sicken stank, men ajajaj...att stjäla honung det har sitt pris....ajajaj...
2007-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman