Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Apelsinprakt

I sin fulla prakt
som en apelsin högt upp
vilandes i blå siden

De som såg dig la sig i gröngräset
på berget, vid havet och vid kolonistugan
tog emot en följsam vägg
av värme till varje kropp

När skymningen kom
gladdes folk på andra sidan
av ett gyllene besök
en skinande apelsin högt upp
vilandes i blå siden

Färgens och värmens makt
når varje människa
på denna jord, ett budskap
förenat i gyllengul korus av strålar
om glädje, livet och kärleken

De som inte såg dig
längtade efter dig
drömde om nästa dag

Speciellt det folkslag som bor
i norr djupt inne i mörkret
där hjärtat krymper för varje mörkertimme

När den första apelsinsaften droppar ned
i deras hungriga ögon, sugs de girigt in
och hjärtat får sin rättmätiga dos
känseltrådarna söker sig till sina skrattgropar
som sedan länge somnat, fördjupas alltmer

Välsignade apelsinprakt!

©







Fri vers av Juli
Läst 482 gånger
Publicerad 2005-04-28 23:00



Bookmark and Share


  Magnus Åkerblom
Jojo, här har vi en soldyrkare av stora mått. En text som borde ge dig en plats som översteprästinna i vilket soltempel som helst. Ett väl formulerat budskap med tydligt bildspråk. Enda minus är längden som känns aningens för lång. Kanske skulle du kunna ta bort en och annan preposition?
M.V.H.
Magnus Å.
2005-08-14

  madinsane
riktigt, riktigt, riktigt vackert, minsann!
appesinprakt..
och dess saft som droppar i ögon..
välsignade sol och välsignade dikt!
2005-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Juli
Juli