Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arkiv X



Igenkännande,
blickarna möttes
i kärnan av dess
existens . . .

men i det mörka
där deras inre ljus
alltid möts.


Genom mörkret
den kalla silverfärgad
skalpell bländade innan
den nuddade långsamt
den andres hud och med
kirurgens precision
följde de gamla
ärrbildningar

sedan länge läkta sår. . .

- Ja, jag blöder som du
ta din tid och iaktta
den helande processen . . .

kan du förstå att i grund och botten
är vi, du och jag en och samma
människa?

Kan du respektera mitt sätt att
uppfatta och handskas med verkligheten?
Ja . . . livet består av alla de där känslor
och vitala funktioner som vi alla har.

Du kan skära på det här ärret också
öppna det redan läkta såret igen
men det ska ta lite mer tid
att läkas . . .

När vi är klara med det här
hoppas jag att du vill följa med
och gå ut en sväng, följa med
för att beundra den gemensamma
världen vi lever i.

Om du inte alls håller med
låt oss åtminstone vara ense
om en sak
den starke och den svage
är en och samma människa
de har bara olika strategier
som kan leda
dem bakåt eller framåt
i dess individuella utveckling
och samtidigt främja eller
förhindra någon
annans utveckling

komma i vägen . . .





Fri vers av Night Soul Woman
Läst 375 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-21 01:15



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
visa och mycket vackra rader, applåderar stort!
2007-10-22

  aol
jamen så kan det vara 5 stjärnor
2007-10-21

  Mari N
\"Igenkännande,
blickarna möttes
i kärnan av dess
existens . . .\"
går igen i bokstaven X där två streck möts i mitten för att sedan fortsätta åt varsitt håll.

\"den starke och den svage
är en och samma människa
de har bara olika strategier
som kan leda
dem bakåt eller framåt\"
Två streck men en och samma bokstav...

Det här är en dikt värd att läsas om och om igen.
2007-10-21

  Ulf Lagerholm
\"den starke och den svage
är en och samma människa
de har bara olika strategier\" -

det är viktiga rader -

tack för att du delade -
2007-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman