Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Natviols dikt: Titta på din hand! Tack för inspirationen:)


Reflekterandes och stilla betraktandes min hand

 

Tidslinjer som går rakt framåt
likt en pil utan destination

betraktandes minor . . . på vägen
till ingenstans; som är redo att

spränga allt, explodera framför
mina ögon . . .

det enda som krävs
för att befinna mig
i mitt paradis eller helvete

eller kanske dit allt verkligen finns

 bara ett fel steg eller ett "rätt" en
eller kanske ett tvivelaktig steg
och tidslinjerna skiljer sig
likt en flods förgrening . . .

svaren är redan givna och lika enkla
som drömmen eller illusionen
man befinner sig i . . .

två tre eller sex bokstäver avgör
det hela

Ja, nej, kanske

fyra ensamma vokaler
två befinner sig i samma
ordsfär,
parallellt förknippat
med varandra;

 även när bokstäverna är
 ensamma är de starka
men ekandes
meningslösa . . .

ja eller nej
generaliseringarnas och lagarnas
enkelriktade förespråkare
världens diktaturer,
drömmarnas slaktare

- Ta mig dit mitt hjärta är . . .
min stilla längta i min hjärna ekar

och jag sakta färdas tillbaks i mina
blåa pulserande ådror och når mitt
 hjärtas blodröda centrum där en
 gyllene blomma växer

där jag borde banka med mina händer
mot mitt bröst och skrika åt tomheten
om orättvisan om meningslösa val och
enkelriktade spår som leder ingenvart
Men jag är den gyllene blomman
i mitt hjärtas mitt

och jag hör hur den sjunger, pulserandes
i samma takt som mitt hjärta, i samma takt
med de som sökte för svar och hittade
sanningen i deras egna frågor utan svar . . .

- När ska jag börja leva mitt liv som jag vill?

Tänk om svaret var: Nu, försök en gång till

   
 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 188 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-26 16:58



Bookmark and Share


  DanSan
*****************************

- Ta mig dit mitt hjärta är . . .
min stilla längta i min hjärna ekar

Tidslinjerna och rosenlinjerna . . .
när de sammanfaller utlovas en
evighet!

Keep on knocking . . .
Det gäller att öppna dörren för att
komma in . . . och in kommer man
alltid på det ena eller andra viset
det gäller bara att inte springa
rakt igenom för bakdörren brukar
vara ännu större och ofta står den
på vid gavel!!!

Livet kan upplevas eller levas . . .
hoppas på det senare . . .

*APPLÅD*

*****************************
2007-10-27

    Nattviol
*ler blygt*
händer är spännande -
och din text allomfattande!
´fyra ensamma vokaler´
mycket väl funnet om hur
vi väljer (tror att vi väljer??)
sista raden är bara bäst!
applåder såklart****
2007-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman