Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stora genombrott sker ofta genom sammanbrott.


Maratonmannen


Tar sats och springer för allt vad
tygen håller, men de brister

brallorna trillar ner
blir som fotbojor som blir som
krokben som liksom fäller
hela skiten

ner i skiten

Med ansiktet djupt begravt i skit
och skinkorna flådda utav skam
vänder han motgång i triumf

orörlig möter han sig själv

kampen är jämn, stoltheten
gör ett listigt utfall
men ack, ödmjukheten utdelar
det dödande slaget


En orolig tystnad lägrar sig
över publiken

mannen är död
en ny man reser sig ur dyn
med vilda ögonbryn





Fri vers av Gawain VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-26 22:32



Bookmark and Share


  Jer
Gillar bilden som din dikt målar upp.

Stora genombrott sker ofta
genom sammanbrott

Maratonmannen

orörlig möter han sig själv

mannen är död
en ny man reser sig ur dyn
med vilda ögonbryn

2007-10-27

    Bögen
Det kanske är spännande att gå på idrottstävlingar ändå...?!
Snyggt poetat inre drama!
2007-10-26

  Mögelhud
Riktigt bra. Skönt språk, flyt, budskap.
Och jag gillar de vilda ögobrynen.
2007-10-26

    Issand. VIP
bra på alla sätt., det ligger så mycket i det

nästan så bara rubriken+\"beksrivningen\"(eller vad man säger)
blev en egen liten dikt.
2007-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP