Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mustaschbärarinnan, älgen och läppstiftsbäraren



Där satt vi, vid ett bord i en mysig restaurang och den blonda kyparen som var vänskaplig, hjälpsam och älskvärd, närmade oss och tog emot beställningen.

Medan vi läste i tidningen om en älg som hoppat i en pool och skrattade om saken, kom kyparen in med våra drinkar. Restaurangen hade inte fullständiga rättigheter så vi hade ett begränsat urval.

Men hur som helst kyparen närmade sig vårt bord med ett vänligt, tilltalande leende och tittade min vän djupt i ögonen medan den tysta kommunikationen män emellan skedde. ( Det är du som bestämmer eller hur? Du är den som dricker ölen, en riktig karl som jag och tillåt mig här mitt i berättelsen att parafrasera innebörden av den tysta monologen: ugh! ugh! ugh! Banan ) men iaf tillbaks till kyparen, sakta och bestämt tilldelade kyparen våra drinkar.

Kvinnan, jag; fick dricka coca cola och mannen fick dricka ölen! Könsfördomar viskade jag småroad och min vän böt våra drinkar medan jag höll på att tappa hakan, men men men.

Efter att vi hade ätit klart och njutit av måltiden kom en idé helt plötsligt i mitt huvud och min vän kompletterade den!

Så! Mina kära vänner så kommer det ske nästa gång vi äter i den där restaurangen. Vi kommer att beställa precis samma drinkar och innan kyparen hinner komma tillbaks ska jag ta på en låtsas mustasch och min vän kommer att ta på sig ett förtjusande vinrött läppstift.

Tror ni, att han kommer känna sig lite förvirrad, disorienterad? För att enligt de rådande könsfördomar i kyparens huvud; det är män som bär mustasch och kvinnor som bär läppstift, istället för att fråga oss vem som dricker vad  och förresten! Jag glömde ju, älgen blev räddad och som polisinspektör Sune Börjesson, yttre befäl vid Hallandspolisen sa:      

"- Det var en samarbetsvillig älg"

 

 

 

 




Prosa (Novell) av Night Soul Woman
Läst 295 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-10-26 22:54



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Jag ler när jag läser din text. Du har så härlig stil, härligt flöde och (förlåt oss, alla manliga individer) men jag blir extremt fnittrig när jag läser \"tillåt mig här mitt i berättelsen att parafrasera innebörden av den tysta monologen: ugh! ugh! ugh! Banan )\", en formulering vars stilblandning blir genomskön.

Vännen i berättelsen spelar med i spelet. Kanske kommer en uppföljare på denna text, om nästa restaurangbesök? :)
2007-10-27

  Jan Linderoth
Visst de sövde ner älgen! Ta du drinken nästa gång så du blir lyft ur den där sunkiga fördomspoolen!! Mustasch? Var gjorde du av resten av dej?
2007-10-27

    Nattviol
gillade din lilla berättelse mycket
oavsett älg eller inte!
bra där!!
2007-10-26

  Rachel Roth
så välskrivet och fängslande...
2007-10-26

  Maria Zena Viklund
haha, du är bara så bra! retrosörja, älgröra, och läppstiftsutsmet!
2007-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman