Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min älskade syster blev övergiven av sin sambo då hon väntade deras andra gemensamma barn.Sorgen var stor, men övervanns så småningom av kärleken till det nya lilla barnet.Idag mår min syster och hennes 2 pojkar mycket bra.Mannen är den som förlorat mest.


Min syster

Min syster är ingen som det är synd om
Hon e stark och envis
bestämd o rättvis
snäll o omtänksam
Man behöver inte tycka synd om henne
Hon vill det inte heller

Men på natten får jag inte sömn
Då tycker jag ändå synd om henne
Jag fäller en tår
mitt hjärta gråter för henne
Hans kyla gör mej ont
Hur ont gör den inte henne?

Där bakom väggen ligger hon
Ensam i en stor säng
På sin sida
Den andra sidan e tom
I mörkret ligger hon
Ensam
Övergiven
Med sin stora mage
Sin stora lycka


Ensam

Övergiven

I rummet bredvid sover pojken
Hans mamma, min syster
har bäddat ner honom
läst en saga
kysst hans panna
Hon älskar honom
Hon lämnar honom aldrig


Men han är ändå


Ensam

Övergiven

En man så kall, finns inte där för dem
Han , som skall smeka barnet godnatt
Le mot honom , glädjas över honom

Han som ska hålla om min syster
hon som var hans kvinna
Han som skall uppskatta henne
Älska henne
Smeka hennes hår
Hålla hennes trötta kropp o själ så kär
smeka hennes stora mage
den som bär hans barn
Han som ska avguda henne
och beundra deras barn

Han som skall hålla om min syster i mörkret
Han finns inte där
Han har stängt av sina känslor
Han finns där det är mörkt o kallt

Han har övergivit
Han e SÅ ensam




Fri vers av Virgo Cinnamon
Läst 1110 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-05-02 09:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
en mycket fin text.
2010-10-23

  Malin Rapp
din kärlek till din syster är fin och den berör.
2005-06-03

    Camapani
den gick in i märgen på mig. känns väl igen..övergivenheten att vara ensam - speciellt raden att pappan borde le och glädjas åt honom. Kommer i kontakten med sorgen av min egen frånvarande pappa, som dessvärre är död nu. berörs ocsk åav kärleken till din syster. / tack
2005-05-02

    carimba
Det var en stark text, svek och känslokyla i en övergiven kvinnas värld, de övergivna barnens värld. Och så känner jag en värmes från dig som skrivit, en värme de säkert känner och som hjälper
2005-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Virgo Cinnamon
Virgo Cinnamon