Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Erik Brickman 2005


Nonsens essens



Mreorst Gfaam Insteor Halac.

Jag är nära att falla tungt, genom tanken av dig.

Rienna Waufel Mitior Pugnaf.

Du, den som är all min letande längtan och sorg.

Klaugelac Jirayn Hyuven Soug.

I månen öppnar sig en glänta och där, en eldfluga.

Btarsa Ligzinna Giszt Gedenzel:

Vid dess sken läses den mörka barken på trädet:

Helevno Verfst Nim Iljago.

Min önskade mening för dig, att lyftas likt slöjan.

Schztiin Dengcan Fejoun Gosht.

Du ska finna vid en öde brant, vår livströtthet.

Regnom Nent Olvenno Hingel.

Och i dess igenkänning, det nät som fångar upp.

Umartha Pasd Glimb Oawg.

Sydd med desperat söm för hela livets dröm.

Sindel Mend. Rihaar.

Endast en tanke. Oss.




Fri vers av Arowana
Läst 1055 gånger
Publicerad 2005-09-27 22:04



Bookmark and Share


  himlens hemlighet VIP
fan du e från rymden grabben...men helt otrolig svenska du får till i din översättning i alla fall...tänk om jordgubbar kunde uttrycka sig så :)
2005-09-29

  Virgo Cinnamon
Sitter här och samlar mej.Drar ett djupt andetag.Vilken underbar text.Vilken känsla jag får.Vilken upplevelse.
Detta "ditt-språk" får mej att vilja gråta av ngn anledning.
Bokmärker.Kram.
2005-09-28

  Osram
Den är jättefin Erik!
Jag vill gärna tyda nonsensorden men försöker smaka på orden i stället. Det är som ett eget språk.
Och det är som två dikter (eller tre) i en o den samma. Den kan läsas på många sätt o det är spännande tycker jag. Den har ett härligt djup fast det krävs att jag läser igenom den några gånger, att jag ger mig själv tid till det.
2005-09-28

  Cris
Jag tycker dikten är kanonfin om man struntar i nonsens. Fast det var kul... satte griller i huvudet på en som vill tyda allt och undrade om där i alla fall stod något fast kanske baklänges eller i omvänd ordning på bokstäverna.

"Jag är nära att falla tungt,
genom tanken av dig.

Du den som är
all min letande längtan och sorg.

I månen öppnar sig en glänta
och där, en eldfluga.

Vid dess sken läses den mörka barken på trädet:

Min önskade mening för dig
att lyftas likt slöjan.

Du ska finna vid en öde brant vår livströtthet.

Och i dess igenkänning
det nät som fångar upp.

Sydd med desperat söm
för hela livets dröm.

Endast en tanke, Oss "


Bravo! Arowana
2005-09-28

    ej medlem längre
Vackraste nonsens jag läst på mycket, mycket länge...
2005-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana