Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Önskar det vore så enkelt...


Frihetstörst


Ett steg över gränsen
med ena foten nertvingad i en
hård sko och en svettig strumpa

den andra
barfota spretande tår
mjukt kittlad av daggvått gräs

verkligheten lockar
världen domnar


För en gångs skull följde jag
mitt hjärta
valde livet framför plikten
utan att blinka





Fri vers av Gawain VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-03 19:43



Bookmark and Share


  Yvonne
Plikten är ett påtvingat måste. Men man får njuta av den frihet man har. Älskar liknelsen med barfota i daggvått gräs. Det är något jag aldrig tar tillfället att missa en skön sommar. Just den känslan berusar och ger en hisnande frihetskänsla. Underbar dikt.
2007-11-07

  Sanningsägaren VIP
genialt
och du
dela ordet
så får du meningen
frihetstörst
frihet störst

för det är det största av allt
frihet
och
kärleken
till
livet
2007-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP