Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vind kom förbi



en vind kom förbi med
en bitterljuv tanke
en tanke på alla själar
som slocknat för tidigt

en tanke som smeker och misshandlar
det läkta men trasiga
jag bär av deras minne

jag minns deras godhet
som fastnade bland spillrorna
när de försökte nå fram
till det som var livet

jag minns de svarta tvångskläder
som sorgen med våld klädde på
när de inte var beredda
att strida riktigt än

jag minns hur de liksom jag
en gång trodde på ljuset
men lämnades nakna att inse
den grymma verklighetens namn

en vind kom förbi med en tanke
på alla som lämnat för tidigt

en vind både kall och varm
fyller mitt inre

ett minne av dem
som kunde varit jag




Fri vers av devilsangel
Läst 596 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2007-11-12 09:59



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
När jag läser så kommer jag att tänka på de mina vänner som dog unga...det känns så konstigt..att de inte finns längre...den kalla varma vind..som du skriver om här så vackert vemodigt...den tycker jag mig känna ..här och nu!!
2007-11-13

    ej medlem längre
en för tidig död av unga är alltid tragiskt oavsett vad döden beror på...Vi vuxna får ta på oss skulden för att vi inte lyckats ge dessa själar ett liv att trivas i. och att vara levande död är lika tragiskt.
du väcker upp djupa funderingar med din text och dina formuleringar och metaforer är strålande som alltid.
Titeln är magnifik!
2007-11-12

  Ronny Berk
om sorgvackra minnen som förs av vindar... som förs till tankar...
2007-11-12

  isabel louise
vackert och berörande fint poetat
2007-11-12

  charlotte hedendahl
Välskriven, vacker och väldigt berörande!
2007-11-12

  Night Soul Woman
:) Otroligt bra skrivet!
*applåd*
och
*bokmärkes*
2007-11-12

  Catrin
En vind av tacksamhet kanske att det ändå är så att livet i sig självt kan vara mening nog både i med och motvind.
Vackert och berörande...
2007-11-12

  Jan Linderoth
En av dina berörande dikter! Välskriven från hjärtat! Om man haft motvind måste den någon gång vända till en ljummen medvindsbris!
2007-11-12

  Maria Zena Viklund
en vind kom förbi med en tanke
på alla som lämnat för tidigt

en vind både kall och varm
fyller mitt inre

ett minne av dem
som kunde varit jag


mycket vackert!
2007-11-12

  Michaela Dutius
En dikt som lockar fram både ögats och hjärtats tårar.
Oerhört fin och sorgligt nog så ofta sann!
2007-11-12

  Betlehemsstjärnan VIP
Ytterligare en text, som får mig att rysa. Av välbehag samtidigt
som med lite sorg..Bra och berörande!!//B
2007-11-12

    Maria Malm
Ibland kommer tankar på sådana plågade själar..bra skrivet
2007-11-12
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel