Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dumt att möta en underskattad motståndare med segerfesten redan riggad...


Tjurfäktning


Brottas med ett sinne i taget, tar ett
horn på tjuren åt gången

smiter undan med livet i behåll, besten
slinker kring midjan och allt blod som
flyter är hans

en värja i nacken

tre kvar


Tar sats, retas med skynket tills
odjuret åter ser rött

missar

får en törn i sidan

faller ihop, känner värmen lämna
kroppen som hade det plötsligt
bråttom ner i sanden


Besten trampar, sparkar ilsket
så marken skälver
sänker huvet och gör slut på
fejden

ett horn i sidan och saken är
klar





Fri vers av Gawain VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-13 22:59



Bookmark and Share


  To
Bra historia. Tack för att du lyfter upp ämnet. Synd att matadoren inte kunde sluta med att hetsa upp och plåga tjurar tidigare, då skulle han ha undkommit.
2007-12-11

    Wewill
fantastiskt såg den framför mig och blev besviken när dikten tog slut :( vill ha mer :) jätte vackert
2007-11-14

  Arwen
fint. Tjurfäktning är en bra metafor för mycket..och alltid dramatiskt och på liv och död.
2007-11-14

    ej medlem längre
En Mästerlig Gawainsk alster åter igen:)
Från riddarborgen till arenan med den äran...
Snyggt!!
2007-11-13

  Maria Zena Viklund
en fantastisk text som bär i väg i rasande fart, snyggt!
2007-11-13

  Inkarasilas
Oh så snygg text, bara slukar texten i ett nafs, bara att bestämma vem som är Matador och vem är Tjur, fett Rött, woohoo!
2007-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP