Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där närhetens behov kallnat



du borde aldrig nuddat sönderbränd hud
med din livsfarliga ömhetsvind

hur lät du mig sälja spillrorna
av det som återstod av brustet hjärta

när priset var den ständiga förlust
som osläckta bränder medför

håll dig utanför mina murar
där närhetens behov kallnat

skräcken när du närmar dig
bakom gjutna skal
tar luften ur mig
till jag kvävs

jag garanterar att
ingen kärlek kan frigöra kaoset

och jag avskyr att älska dig




Fri vers av devilsangel
Läst 480 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-11-16 19:00



Bookmark and Share


  Fanny2
Känner igen mig. Massor.

Jag har också älskat, det vet du.

Blivit bränd och lärt mig massor den hårda vägen.

Försöker ändå vara tacksam över allt jag fått lära mig.
Ibland känns det som jag vill kräkas upp det ordet
\"tacksamhet\".

Men jag vill bli älskad, bli berörd och respekterad.

En dag står MR Right där. Då gäller det att ha ordentligt på fötterna.


KRAM L.
2007-11-19

  KeL
Berör mig djupt!
2007-11-18

  Maria Zena Viklund
starkt berörande om de kalla murarna och jag vet vad du pratar om, fantastiskt diktat, applåder o bokmärkning!
2007-11-18

  isabel louise
instämmer. den här texten glöder!
2007-11-17

  Jan Linderoth
Du har ett glödande förakt i dina texter, som du lutar dig fram och väser i örat. Mycket starkt och effektivt! Slutet var knockout.
Bokmärker!
2007-11-17

    JJ VIP
Dom sista raderna är verkligen hjärtrivande i en redan stark dikt!
Snyggt som vanligt! Mvh. JJ.
2007-11-16

    ej medlem längre
En obekväm situation lyser igenom mellan raderna..
\"din livsfarliga ömhetsvind\" en strålande formulering! Kom inte för nära för då...känsla infinner sig.
Självklart bygger man en mur som ska skydda men litar inte ens på dess trygghet..så stark är rädslan för närhet...
Åter igen en underbar dikt av dig du ordens mästarinna!:)
2007-11-16

  Michaela Dutius
Mycket stark text som ristar orden i mitt hjärta. Starka känslor och mycket väl beskrivet hur det känns att älska när man inte vill.
2007-11-16

  DanSan
****************************

Oppsss här var det ord och inga visor
i dena sköna fredagskväll när bluesen
tassar så försiktigt fram . . .

Lyssnande på \" It snows in Hell\"
och ute tinndrar rimfrosten så jag gör
ett försök då . . .

Rosor äro röda
violer äro blå
precis som min tå
som jag slog i dörrposten



jag försökte fånga mobilen
som jag råkade tappa
när mina ögon blå

försökte förstå
att livet handlar om
att gå

*****************************
2007-11-16
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel