Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lucifer ljusbringaren

Lucifer du bringat ljus
Till folket och din faders hus
Men högmod kom att bli ditt fall
Och Mikael av dig tog ditt kall

Du ljusets klara morgonstjärna
Hur villigt du din herre tjäna
Du högsta av dom stolta var
Nu finns det endast minnet kvar

Du var för stolt för männskosläkte
Det herren bad om avund väckte
Du ville inte tjäna oss
För det min ängel fick du slåss

Underjorden blev ditt rike
För att du såg han som din like
Men morgonstjärnan brinner än
Så gör din bot och bli vår vän




Fri vers av Thommy
Läst 1608 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-11-22 17:32



Bookmark and Share


  Björn Karlsson
Fantastiskt vackert
jag ser många botnar i lyriken

väl skrivet
2008-01-10

  Lyckohäxan Enediel
Helt fantastiskt bra skrivet!! Storgillar!
2007-12-26

  Bodil Sandberg VIP
Åh Thommy så vackert!!!Och bilden till ..superbt!!!
2007-11-24

  nettizen
Otroligt starkt och bra skrivet! Så länge det finns liv så finns det hopp och ljuset i tillvaron är ju det man sätter tilltron till......
Tjusigt! *ler*
2007-11-22

    Wewill
så vacker och stark man ser det framför sig hur den fallna ängeln lusicfers väg till sitt egna rike gått samtidigt som det fortfarande kan finnas hopp.
2007-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy