Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gabriel du prins av eld

Gabriel du prins av eld
Av gud du får din själagälld
Änglars furste stolt du är
Du vita vinga skruden bär

Du som gav Maria bud
Som du fått av herren gud
Att en son hon snart skall föda
Som för mänskan sen skall blöda

I splittring mellan ont och gott
Du satt till dom för änglars brott
En tredjedel du fick förvisa
Som ej längre herren prisa

Man ofta ser din djupa sorg
Där ej mänskor sörjer för sin borg
Du hoppas det finns tid att lära
Innan vi vår jord förtära




Fri vers av Thommy
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-04 19:17



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ohhh vilken underbar titel för det första...Gabriel du prins av eld...sanslöst härligt dramatiskt...och dikten sen..såå snyggt!!!
2007-12-06

  Erik L
Bra så bra! Jag kan bara lyfta på hatten för denna dikt.
2007-12-04

  Michaela Dutius
Vacker dikt om ängeln Gabriel!
2007-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy