Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack för hjälpen Jan.


En ny dag

 

Molnen färdas stillsamt fram

på höstens friska luft

som jag sakta andas

längsmed rosenstigars doftandes sötma,

med inslag av kyliga vindar och vildvuxet gräs.

Alltmedan jag beträder stigen

färdas jag längre in i min fantasis vildvuxna trädgård.

 

Natten gör sitt kyliga intrång

och daggen förvandlats till silvrig rimfrost

och den mjuka snön har bäddat in rosens vassa tagg.

Vildvuxet gräs har blivit till mull

inbäddat i värmen av ett täcke snö.

Frusna rosor i ett vinterparadis.




Fri vers av fallen
Läst 699 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-11-26 22:21



Bookmark and Share


  maria laakso
Den här gillade jag ! Mycket fina ord!
2007-11-30

  Yvonne
Underbart vacker dikt. Och vilka vackra illustrationer du har till dina dikter. Applåd!
2007-11-30

  ia VIP
finner ett ord...
vackert!
allt blir förstärkt med bilden
kanon bra
2007-11-29

  Björn Nilsson VIP
Bra alltihop, sånär som den omvända ordföljden i satsen \"alltmedan jag stigen beträder\". Omvänd ordföljd behöver man väl bara trassla med om man försöker få ihop rimmad vers antar jag. Låter det inte bättre med \"Alltmedan jag beträder stigen \"?
2007-11-28

    ej medlem längre
Underbart skrivet, man rycks med av orden, in i en underbar värld av din poesi!
2007-11-28

  Jan Linderoth
Vackert och nästan skaldemässigt skrivet! Men erkänn att frosten är ett täcke av silver, och att snön gör allt kantigt och vasst, mjukt.
2007-11-27
  > Nästa text
< Föregående

fallen
fallen