Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För Elisabeth - ella que entiende


Ilandflutna


Det finns rader om
krigets skönhet
en trumma ingen hör
och jag kan bara buga

Herre
du fyller inte våra bägare
vi längtar ännu till krigshärjade nejder
vi är ännu enbart människor

och vi söker det värdelösa guldet

talet
så ofta talet

stillhetens alkemister
konjunktivt ilandflutna

I sorgeföljet talas det om
gränsländer
inte längre kistor

Herre
gör vad som krävs
hugg ner skyarna
ge mig flodens ögon

ge oss vad vi tål
skänk oss vackra samtalsämnen




Fri vers av Prometeus
Läst 559 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-11-27 13:08



Bookmark and Share


  isabel louise
\"Det finns rader om
krigets skönhet
en trumma ingen hör\"

\"hugg ner skyarna
ge mig flodens ögon\"

grymt bra och snyggt poetat från första stavelse! sitter som fastnålad!
2008-02-11

  Sann
Tack.
2007-11-28

  Matsya
Fantastiskt vackert skrivet om mänsklighetens tillkortakommande
2007-11-28

  Mats Henricson
Välformulerade rader men , lite mystifierande, kanske lite mer personligt syftande.............
2007-11-28

  Just Emotions
stannar upp, läser, läser igen.. wow denna var grym!!
2007-11-28

  KristinaE
.. du ber och jag ber med i bönen du \"läser\" - strålande text!
2007-11-27

  Elisabeth VIP
:) Vackert, vemodigt och längtansfullt som alltid då du uttrycker!...Och så känner jag mig hedrad.

Tack för denna!
2007-11-27

  Maria Zena Viklund
Du talade och Gudinnan hörde din önskan, ger dig flodens ögon, se bara upp så duinte drunknar i all din skönhet!

Gud så vackert du skriver, Herre!
2007-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Prometeus
Prometeus