Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bonden och automobilen

Bonden kom vandrande grusvägen fram
Ledande oxen i grimman så grann
På vägen så stod det ett åbäke stort
Ett sådant han skådat en gång på ett kort

Rätt var det är gnäller åbäket till
Bonden blir rädd och han står mycket still
Sidan på besten har öppnats en bit
Och ur kliver kvinna med klänning så vit

Herre min Jesus så fager hon är
Med halsband runt nacken som glittrar hon bär
Bonden han står där med vidöppen mun
Om det nu regnat den fyllts som en brunn

Säg vill du hjälpa en kvinna i nöd
Ööö, svara bonden och blev blossande röd
Min automobil har dessvärre gått sönder
Men rådiga är ni som kallas för bönder

Jaha du, din best vill ej gå någe mer
När oxen min vägra jag piskan han ger
En dask eller två uti baken går bra
Då brukar dom lyssna vad husbonn vill ha

Bonden gav bilen en rungande smäll
Men tyst stod han kvar utan nå gnäll
Han skaka på bilen som började skramla
Han jobbade på till han nära nog ramla

Han sade till kvinnan att kräket är död
Just som ett helvetes oväsen ljöd
Stod han med ryggen mot odjurets nos
Skrämd till ett vanvett han flydde sin kos




Fri vers av Thommy
Läst 334 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-05 18:52



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Haha! Underbart underhållande läsning!
=)
2007-12-06

  Lillasyster F
Den här är helt enkelt lysande!
Du är mycket bra på den här formen av poesi!
2007-12-06

  Bodil Sandberg
Hihi...du är så himla bra på att måla upp..tack för den här Thommy!!
2007-12-06

    JJ VIP
Haha! En rolig historia om en bodes möte med järnoxen! Riktigt kul! Känner igen personligheten! Mvh. JJ.
2007-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy