Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilens semestergrejer

Semester när vi var små:
ett grön och vitrandigt tält
En kista med matsaker och gasspis
och kläder och luftmadrasser
som fyllde bilen till brädden

Sen kunde vi resa iväg på äventyr:
det var safari och utsikt över Viktoriafallen
eller bad i varma källor.
En resa genom Drakensbergen och
strandliv i Durban och Cape Town.

Vi såg vilda djur, antiloper och rovdjur,
sekreterarfåglar och asfula gamar
hyenor och bufflar och zebror i mängd
och vi körde förbi kåkstäder utanför
de enorma storstäderna i södra Afrika.

Det som man inte fick glömma att packa ner
var följande tre saker till bilen:
Kylarvatten till kylaren,
strumpbyxor till fläktremmen,
och en tvål till att laga bensintanken!




Övriga genrer av Åsa Gustavsson VIP
Läst 198 gånger
Publicerad 2007-12-06 14:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP