Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solens ängel Uriel

Solens ängel grand och skön
Till dig ägnas mången bön
Visdom bär du i ditt sinne
Samlad bortom mannaminne

Du lever ej i tid och rum
Du kommer till oss i vår dröm
Och ger oss tron vi klamrar till
Så vi kan leva som vi vill

Uriel du skymde sol
Den hemska dagen tuppen gol
Då kristi upp på korset spikas
Maria hör hans ord predikas

Du sitter vid hans tomma grav
Och tänker allt han mänskan gav
Du hindra ej hans svåra plåga
Du bärare av herrens låga




Fri vers av Thommy
Läst 371 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-12-14 20:52



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Du skriver alltid som om du besitter en otrolig \"inre\" närvaro...så att säga...det här är en mäktig och jättevacker dikt tycker jag...applåder bokmärkes
2007-12-15

  nettizen
Otroligt välskrivet och rimmen flyter bra som alltid. :)
2007-12-15

    Wewill
toppen bra skrivet! :D
/adrian
2007-12-14

    JJ VIP
En fin liten \"lysande\" dikt! Applåd! Mvh. JJ.
2007-12-14

  Erik L
Mycket mycket väl diktat! Jag kan bara buga och applådera denna som höll mycket bra klass!!!
2007-12-14

  Lyckohäxan Enediel
Ah!! Uriel råkar vara en av mina favoriter!
Jättefint skrivet :)
2007-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy