Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Einar drömmer om rövartåg

En lång vinter fick sitt slut
Och våren tog säsongsdebut
Flitigt dropp från takets nock
Och i sky kom gäss i flock

Einar kände saven stiga
uti bena föga viga
Efter vinter framför stop
Vråla han ut ett stridsrop

På skölden prova han att tugga
Det kändes bra, han ville hugga
Svärdet låg dock hos hans smed
I brist på vapen han prova sked

När Einar satt och kamma löss
En längtan stark han fick till sjöss
Att stå i för med skägg i fläta
Och känna vågens salta väta

Att sikta kust i fjärran land
Och känna draken gå mot strand
I raseri mot husen springa
Och känna tyngd i svärdets klinga

Nej, Ejnar saknar inte våld
Trots att det är en enkel sold
Innerst inne det tar emot
För det han tuggar en flugsvampsfot




Fri vers av Thommy
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-12 20:45



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Den väldige vikingens längtan...vilka bilder...vilken fröjd att läsa!!!!
2007-12-14

    Wewill
ett väldigt bra språk är det första som kommer upp i min tanke när jag läser. jätte bra skrivet. dessutom lite smålustig handling. jätte fint.
/adrian
2007-12-13

  Erik L
Härligt och ålderdomligt skrivet - bra som alltid!
2007-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy