Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det snaart jul!

Julaftons morgon går mor i huset runt till alla med ett ljus i handen sjungande traditionsenligt: Nu sjunga Guds änglar i himmelens höjd: God jul! och alla Guds barn stämma in med fröjd: God jul, god jul!
Så bjöd min mamma oss till frukost och pepparkakor när jag var barn och så har alla jular börjat sen jag fick små.

Vi har haft vänner här på chili con carne och mandelmusslor !! det ska vara annat än julmat dagen före dopparedagen. Det är faktiskt hyfsat fint och granen har barnen klätt, de röda dukarna täcker borden och alla småljusen lyser röda, blänker i stjärnströsslet som lagts ut.

Sen ska vi till svågern och hans familj imorgon, så vårt eget julmatsbestånd i kylen inskränker sig i stort sett till en kokt skinka. Att främst ätas på tunnbröd med senap och äppelmos. I dagarna tre. Så ska det vankas ris ala malta nån gång och torskfiléer med ris nån gång. Annars blir det en konstig jul, tycker vi.

Det som fö präglar julen är gudstjänsterna och deltagandet i musiken, mest på julnattsmässan. Alla som kan hantera nåt instrument deltar utom M som ska ratta högtalarsystemet och ljuset, och undertecknad som arbetar å avdelningen hela natten. Maken dirigerar.

Nu hoppas vi att inget är glömt. Så kan vi sammanfatta nattens varma välgångsönskningar och ge dem två ord:
Välsignad jul!
Där signad betyder tecknad. Och väl betyder väl. Må den bli till glädje.
Så det!

Vi hörs en annan dag. T.ex på annandagen...




Övriga genrer av Åsa Gustavsson VIP
Läst 187 gånger
Publicerad 2007-12-23 23:45



Bookmark and Share


    eva m h
Önskar Dig en Välsignad Jul också!
2007-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP