Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juletid i fattighus

Min mor har sänt mig ut med korg
Till fattighus vid stadens torg
I korgen har jag mat och ljus
En pung med tobak och ett brännvinskrus

Jag bankar hårt på husets dörr
Jag skräms av steg jag hört här förr
Mot mig slår en unken doft
Av rök och brustna drömmars stoft

På bord i kök en låga brinner
Hos fattighjonen tårar rinner
Gud signe säger dom i kör
När djupt i korg dom hittar smör

Vid härden sura kvistar pep
Som torka tvätt man hängt på rep
Ett fattighjon så tom i blick
Blev åter glad när sup han fick

En gumma satt där utan tänder
Och tuggar bröd hon har i händer
Jag såg i ögon hur lyckan brann
Hur julefrid dess hjärtan vann




Fri vers av Thommy
Läst 328 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-12-26 13:54



Bookmark and Share


  alx
härlig läsning, där alla ord står i maka med varann. bygger upp bilden väl. tankvärd. och mkt värt att skriva om.. ack så lite kan göra så mkt.
2008-01-06

  Erik L
Thommy i sitt esse. När det gäller den här typen av poesi är det inte många som klår dig.
Bra text som verkligen fångar mig som läsare!
2007-12-26

  charlotte hedendahl
En sån underbar och välskriven text! Fantastiskt målande beskrivning med äkta känsla!
2007-12-26

  Vilsen Annette-hittar vägen
Oj vilken härlig text.
Känns så äkta och fin
2007-12-26

  Lyckohäxan Enediel
Åh en verkligt vacker dikt! Suger i mig varje ord och njuter :)
*tummen upp*
2007-12-26

  Bodil Sandberg
Och ett självklart bokmärke Thommy!!!
2007-12-26

  Bodil Sandberg
Ja är inte detta poesi då vet inte jag ...jag älskar din dikt..den är fenomenalt bra..och du..andra versen..\"jag bankar hårt på husets dörr
jag skräms av steg jag hört här förr
mot mig slår en unken doft
av rö och brustna drömmars stoft\"...applåderna dånar..älskar den!!!!
2007-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy