Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I rimlighetens namn

 


känslokalla mord
begås
. . .
i förundran

över
tystnaden
som råder efter
gärningens oberäknade

slut . . .


- Varför blev det så?

Blir den stilla undran som

likt en osalig ande
svävar i luften
.
.
.


. . . för att själens skörhet, som
ovärderlig skatt i sig är; kan
inte mättas eller prisvärderas

med rimlighetens mått.

Varje
själs unikum
är vad som förenar
helheten och får den
att omslutas av
kärlekens
kraft . . . som den
starkaste och
evigaste band
av alla
är.

- Någonstans mellan liv och död


banas vägen för framtiden

och rimligheten . . .
återuppstår
i
ny
skepnad
. . .
               efter
                                varje
                                                     nytaget
                                                                             steg.

Vad är rimligt och enligt vem?

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 306 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-29 13:54



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
en helt underbar dikt om själens....
vad är rimligt, vad vet vi egentligen,

jag applåderar o bokmärker!
2007-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman