Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fingertoppskänsla

Det finns de
som aldrig ger upp
som peppar och alltid
har uppmuntande ord

som går ut när det regnar,
njuter snömängder
och dansar runt
när solen lyser

Det finns de som ser det lilla,
glädjeämnen i allt
och som ställer upp
till 200%

som följer med sitt barn
hela uppväxten
och har roligt ihop
på barnets villkor

Det finns de
som blir galna över
små och stora
orättvisor

men som lyssnar
efter röster inom barken
och kysser och rör
vid pilens blad

Det finns de som
har hjärtat på det
absolut rätta stället.
Och du är en av dem.




Övriga genrer av Åsa Gustavsson VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-06 10:16



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En underbar hyllning till en kär person!!!!
2008-01-06

  Lena Krantz VIP
Jag håller med Michaela nedan, så vackra rader!
Ja hela dikten var väldigt hoppingivande också!
Fint!
/L
2008-01-06

  Michaela Dutius
Innerlig och vacker!
särskilt gillar jag detta
\"men som lyssnar
efter röster inom barken
och kysser och rör
vid pilens blad\"
Det talar om en varsamhet om allt som lever och ett släktskap med alltet
2008-01-06

  thyra
En dikt skriven med mycken värme! Det är glädje att ha en sådan vän!
2008-01-06

    © Birgitta Wäppling VIP
Härligt skriven dikt, som sprider livsglädje omkring sig.
Bara slutraderna vittnar om en så stor generositet att man blir alldeles varm när man läser. Tack för läsupplevelsen.
Applåderar!
2008-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP