Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TRÄDET


Jag - ett träd
fäll mig inte!
kapa mig inte på mitten
det överlever jag ej.

Amputera inte min krona,
mina grenar…
respektera min habitus
såra mig ej!

Jag lever, ger dig syre
skänker svalka skön.
Varför måste du fälla,
varför måste du stympa?
Se på mig, på min skönhet
Var min vän!




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-17 09:36



Bookmark and Share


  Lena K Nilsson VIP
Ja, träden ska vi värna om...
2008-01-17

  Nils Sondefors
Tack för dina kvicka rim!
2008-01-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Träden är de bästa
vi har, genom dem
vi bra syre har,
bäst om vi,
mer på dom, spar...
2008-01-17

  Aurelio
Alla träd säger samma sak! Det är bara somliga människor som inte kan lyssna...

Bokmärkt!
2008-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors