Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fånga detta ögonblick


ser du bakom molntung himmel
att ljuset faktiskt genomtränger
smekande förföriska strålar
av en gränslöst vacker sol
berusar själens tomma skal

våga fånga detta ögonblick
i en tid som aldrig återvänder
låt inte mörkrets fiendeskap
förblinda ärliga ögon

utan förbehåll och baktankar
ska en famn av ödmjukhet
leda dig till tyngders befrielse
en undervisning i lojalitet
där kärlekens ansikte
aldrig skiftar färg

det förlutna är en annan resa
som inte går att ändra
lämna där all skuld och skam
öppna dörren till förlåtelse

gräv långsamt fram hoppet
som legat begravt
under mörkrets kraftfulla murar
känn frihetens ljuva vindar
hur de omfamnar ditt nya jag





























Fri vers av devilsangel
Läst 395 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-01-25 17:46



Bookmark and Share


    vide
positivt och trösterikt... vackert fångat
2008-01-28

    Erika H
bara titeln ger kraft
tänk om vi oftare kunde just detta
och låta det bakom vara bakom

du snurrar runt med ord och för framåt, lindar snyggt in det i ett hoppfullt slut

tjusigt!
2008-01-26

    sunnanvind
Vetskapen om mörkret men ser ljuset och vågar tro på ljuset...
Starka skiftningar där diktjaget verkar en smula upprymd..härlig dikt!
2008-01-26

    nudel
famn av ödmjukhet

vacker text:)
2008-01-26

    JJ VIP
Jag ser horisonten i din dikt! Framtids tron och hoppet är tydligt!
En frihet, ett genombrott, lite student känsla. - å den ljusnade fram tid är vår! Vackert! Mvh. JJ.
2008-01-26

    ej medlem längre
Starkt skrivet om att lämna det man inte kan påverka bakom sig och gå mot ljuset!
Mycket fint skrivet vännen!!!
2008-01-25

  Night Soul Woman
En vacker uppmaning så fint skrivet:)
*applåder*och *bokmärkes*
Tack för en givande läsning!
2008-01-25

    Lindizz
starkt skrivet där texten lyfter upp och ger styrka, hoppfullt. Gillas mycket.
2008-01-25

  isabel louise
hoppfullt och ljust & stark poetat
2008-01-25

  Larz Gustafsson VIP
Försök inte låtsas som om mörkret inte fanns.
Då kommer det att överrumpla dig och slita dig i stycken.
2008-01-25
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel