Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frisläpps varsamt


långsamt dunstar isen
på genomfrusen mark
värmeböljande livskraft
smälter kylans upprepade stormvåg

så invärtes utmattad
av varje flyktväg
mot fördärvet som utplånar ljus

vill stanna upp i det vackra
insupa skönhetens dofter
våga fatta en hand av kärlek
utan att darra i upplösande kraft

försvarsmasker som skickligt gömde
det skamsna fula
invanda mönster djupt fastsvetsade
under trasig hud

frisläpps varsamt i ödmjuk takt

varje morgondag som gryr
utanför stundtals immiga fönster
är en sten mindre på berget
av tunga bördors ledspår

konsekvenser av rädslans förbud
i omedvetna handlingar
blir den mättade dagen
när allt når ett slut










Fri vers av devilsangel
Läst 359 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-01-26 13:45



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En helt underbart omvälvande dikt ur oförsonlig köld mot själslig värma!!!!!
2008-01-26

  Micael Axelsson
Mäktigt, briserande, när vi ta del av ett trasigt kämpande Jag. Trots att sprickorna skapades i ett då, förföljer det med i vardagens kontur, där man tvingas att på nytt lära sig åter att se bortom den mask som varit en för nära så länge. Jobbigt nära skrivet... och det är nog det som är meningen
2008-01-26

    ej medlem längre
En mäktig text! Liksom vårisarna släpper taget så även immiga fönster torkar och släpper in solen:)))
Strålande vännen!
2008-01-26

    sunnanvind
Otroligt vackert !!!
2008-01-26

  Bjarne Nordbö
Andra versen fångar mej totalt, i en för övrigt mycket klarsynt dikt som jag verkligen uppskattar.
2008-01-26

    ej medlem längre
Vackert och berörande!
2008-01-26

  Maria Zena Viklund
en som alltid stark och berörande text och jag fastnar för;
\"varje morgondag som gryr
utanför stundtals immiga fönster
är en sten mindre på berget
av tunga bördors ledspår\"

vackert!
2008-01-26

  isabel louise
hoppas att ljuset ska omfamna dig i en bamsekram snart och att du ska smälta som isen om våren :) stark text som berör!
2008-01-26

  Lena Renman
När jag läser detta hoppas jag att marken bär, inte gungar under foten och att det får fortsätta ljusna för diktjaget.

lena
2008-01-26

  DanSan
****************************

Den mänskliga vandringen i kontext
där allt blandas i sorg och kärlek!


****************************
2008-01-26
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel