Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

märkligheten



i ett famntag
fann jag plötsligt mig själv
skälvandes

ogreppbar
men ändå gripen av
hur det stora kan få rum
i en så liten kropp

hur en blick kan bära upp en hel värld
eller få den att rämna

och hur många verkligheter som kan
existera utan att vi ser dem


en tunnelbanevagn fylld av ryska dockor
men allt som når fram till oss är
de trötta ögonen
och den polerade hyn



endast den som öppnar sig själv
får tillgång till nyckeln




Fri vers av edvin medvind
Läst 977 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2008-02-01 00:23



Bookmark and Share


  Nanna X
Mystisk dikt, och vacker. Underbar bild.
2009-05-11

  Tove Meyer VIP
betraktande tunnelbanepoesi, det berör...
2009-05-10

    inmeddiginålsögatkamel
Jag gillar den.
Snygg. Kraftfull.
Ja, jag gillar den.
Det du skriver liksom fastnar på mig.
2008-02-19

  noname_realmind
Mycket intressant text.
Perfekt rubrik. Djup yta och dynamik.
Subjekt och objekt flyter ihop,
gränser försvinner...
Essensen mitt i vardagen.

Tänkvärd och fokuserad.
**stor applåd**
2008-02-15

  matrjosjka
Det här är den sortens text som hade kunnat bli hur löjlig och banal som helst, men ditt sätt att uttrycka dig är som vanligt känslofyllt & träffsäkert.
2008-02-07

  MissAbstraktInBaktakt
jag skulle skriva något om den här någon annanstans häromdagen
men jag har ju en hang up numera på sparkdräkter
så jag kommer av mig varje gång.

det är väldigt intressant med verkligheter
och nyligen hände något
som blev min verklighet
som inte ska behöva vara det

det har sin tjusning

det är märkligt
men också på samma gång omärkligt.
min vanlighet är min.
även om den ser konstig ut i andras ögon.
2008-02-04

  rockpuppy
Underbart vackert och luftigt språk! Älskar din liknelse med de ryska dockorna. Du får en verkligen att tänka! Applåder och bokmärke!
2008-02-03

  Pausi
Jag läste Sandra langs kommentar här, och såg att även hon fastnat vid rubriken \"märkligheten\". Jag vet inte, men det är något fantastiskt med just det ordet. Det finns så mycket märkligt här i världen, och plötsligt går man in på poeter.se och klickar på Edvin medvind och får syn på \"märkligheten\". Bara det säger väl att det är ett måste att stanna till ett slag för att betrakta det märkliga..?

Det är stora ord du använder i den här, och du är så pass bra att du verkligen vågar (och lyckas) använda dig av det jag själv tycker är så jädra snyggt i nästan alla uttrycksformer, och det är dessa pauser. Alla dessa mellanrum som bara ploppar upp mellan orden, ibland synliga, ibland inte. Men de finns där, och det som är så häftigt är att de märks och ger en sån kraftfull effekt på de ord som ska uttryckas.

Det får plats så himla mycket i dina pauser
. Denna är magnifik!
2008-02-01
  > Nästa text
< Föregående

edvin medvind
edvin medvind