Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från nejden hör jag barnskratt klinga.

Solen steg i morgontimma,
värmde sjö och land.
Kyrkotuppen guldgul glimma,
lågt vid himlens rand.
Näktergalen sjunger än
fast natten är till ända.
Med röstens toner lyckas hon
min själ och hjärta blända.

Varma dofter möter mig
av sol och jungfrulin.
Anspråkslös vid dikets kant,
står blå och bräckligt fin.
Ljus i sinne famnar jag,
den morgon som vill gry.
Solens strålar smeker mig,
som händer ifrån sky.

Från nejden hör jag barnskratt klinga,
som vindarna bär fram.
Klockor blå på ängen ringa,
jag trodde mig förnam.
I hagen går en häst på bete,
så fri och utan skuld.
Och vågor som vid stranden rullar
dom glittrar som av guld.




Fri vers av Thommy
Läst 685 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-12 19:31



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Aldrig blir man besviken när man läser dina dikter..så är det ju bara..här applåderas vilt..den är superduperfin!!!!!
2008-02-12

  Lyckohäxan Enediel
Oh...så mjuk och behaglig den var i sin ton...ljuvligt!
2008-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy