Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnan blänker stum.

Natten svart och ljum,
prassel från en lövad krona,
stjärnan blänker stum,
över mig du vacker tona.

Kan du höra mig,
ljusår långa bärande,
tankar som jag sänder dig,
om kärleken den närande.

Ljuset från din kropp,
bärs med styrka genom natten,
från dalens djup till topp,
som flödandet av källans vatten.

Skin för mig i natten ljum,
där tankar vandra till varann,
där slutar både tid och rum,
och jag är jag och du är sann.




Fri vers av Thommy
Läst 610 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-02-25 19:24



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Ordentligt.
2008-02-26

    pladask
stjärnan övergick mer och mer till att vara en människa under min läsning. gillade denna. stämningsfull, och väl genomarbetad!
2008-02-26

  Betlehemsstjärnan VIP
Gåshud..och i mitt tycket helt strålande underbar../B
2008-02-26

  Larz Gustafsson VIP
och jag är jag och du är sann.

Sådana värdefulla egenskaper i en tid av falskhet!
2008-02-26

    sunnanvind
Åh, vad fint...en liten visa?!
2008-02-26

  Lyckohäxan Enediel
Mmm...en njutning att läsa dina dikter...och den här var himla härlig...
2008-02-26

  Erik L
Vackert och stämningsfullt skrivet!
2008-02-25

    Wewill
tiden stannade när jag läste denna, det är ett mästerverk :)
2008-02-25

  Bodil Sandberg VIP
Så underbart vackert Thommy...vilken känsla du har..vilket vackert flöde!!!!!underbart!!!
2008-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy