Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Irrfärdens fallna ideal?



Vilda marker. Öppna eller slutna,
outforskade landskap, var vad som
fångade ögat.

Märkvärdiga strukturer och former
väckte frågetecken. Inte med syfte
att omformulera dem och bygga om
och sedan konstatera vad de betyder;

men som drivkraftens oskuldfulla
dock mogna önskan att lära känna
vad som redan fanns eller kan finnas.
I hopp om att kunna samexistera
med allt. Nytt som gammalt.

Att finnas med i samexistensens
förhoppningsfulla framtid som en
aktiv del av skapandets gemensamma anda.

Dåtidens egna lögner och bräckliga fasader,
oåterkalleliga misstag som bara är en del
av vad som redan finns, en del av beståndsmaterialet.
 En del av ungdomens naivitet i sin strävan att likna
den vuxna världen och känna att den tillhör bland de som vet.

De som räknar sina dagar innan dödens ankomst,
som enbart får förlängd livstid när de möter en frisk fläkt
och fängslar den i sin egen kunskapsspindelväv.

Livet är så mycket mer än så . . .

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-04 12:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Men nu är det oskuldsfulla blickandet över, och har förbytts i något helt annat.
2008-03-04

  Betlehemsstjärnan VIP
Du är så fantastisk duktig att få till en sånt fint budskap, med ett briljant språk..Tilltalade mig och berörde..underbart!/B
2008-03-04

  aol
fin tänkvärd poesi men visst helt rätt visst är livet mer än så
2008-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman