Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tecknar genom solens strimmor.

Genom dis och ljusgrå dimmor
i kanten av en myr,
tecknar genom solens strimmor
en form när morgon gryr.

Vag, men ändå full för syn,
en rörelse så mjuk och fin,
som älvors dans vid skogens bryn,
där lärkor sjunger högt i skyn.

En stillhet stor,
som djup förväntan,
lägrande och tryckt
ligger tung i morgongläntan,
där skuggor rör sig skyggt.




Fri vers av Thommy
Läst 353 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-03-04 19:04



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Vackra rader som famnande beskriver naturupplevelsen, som ett äkta konstverk.
2008-03-13

    Diktarminna
Storslagen dikt!
2008-03-13

  Erik L
Finfin dikt som gillas mycket. Avslutningen är mycket bra!
2008-03-06

  Betlehemsstjärnan VIP
Så underbar, som jag genast bokmärker....Jag älskar morgondikter, särskilt så fina som den här!/B
2008-03-06

  Bodil Sandberg VIP
Så vackert så underbart fint och ljuvt du diktar min vän !!!!jag har många bokmärken av dig nu..här ännu en!!! tack Thommy!!
2008-03-05

  Björn Karlsson
Fantastiskt vackert
Jorden doftar vår,vår,vår härlighet
effter vinterna långa träda
2008-03-05

    sunnanvind
Åh...man känner stillheten o tystnaden...mycket känsla i den här vännen!
2008-03-04

  Bortklemad
väldigt målande vackert!

stillsamt rofyllt.
2008-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy