Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På en nervcell i hjärnan . . .



Där, på en dendrits känsliga topp
ordet Mamma vilar;hoppas att du
inte brinner ut mamma. . .
kommunikationskanalerna
är öppna. Redo att mottaga
din signal. Ett ord räcker mamma . . .
Snälla, ropa hjälp . . . hela min existens
vädjar dig . . . ett ord räcker.
Du måste själv välja det.

Där i tystnaden omsluts avståndet av kärlekens vingar .

Låt dem färdas i vinden . . .


kanske orden når dig
i drömmarnas vila.

Likt drömstoft . . .


Avståndets dom mildras och jag skriver om min starkaste önskan.


Mamma, hör du mig? Jag finns här för dig
När kommer du att passera min tröskel?
Jag väntar här, med en öppen famn
Mamma . . . jag är här, kom till mig.

En droppe föll på ett löv
som sakta rann ner till marken.
Jorden tog emot den . . .

människosteg ekade
men fönstret var stängt
.

Utanför fönstret,
Solen skiner som alltid.
Har du sett det blommande
mandelträdet?

Dörren öppnas.

Mamma.
Livet.
Vårfriska vindar .

Utanför huset en lila blomma öppnar sin knopp




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 259 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-12 13:28



Bookmark and Share


  aol
sorgligt vackert
2008-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman