Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sipporna vita.

Sipporna vita i dunge av hassel
där bofinken sjunger en lockande ton.
Koltrastens ljudliga tissel och tassel,
han går där bland löven som brukets patron.

Björkarna spänner i yviga gester
grenarna långa och smala i vind.
Sångsvanen åter från vintersemester,
i v-formation på en himmel så trind.

Drivornas snö matar porlande bäckar
där strömstaren tar sig ett isande dopp.
Och mosippans gömsle botanikern gäckar,
han har blott nån vecka när hon tittar opp.

Träta och sång hörs i lövskogens salar,
där börjar livet att leva igen.
Tinar gör orden som frös när han talar,
dom ristar i stammen hans käreste vän.




Fri vers av Thommy
Läst 733 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-18 19:08



Bookmark and Share


  aol
sagolikt vacker gillas
2008-04-02

  Lyckohäxan Enediel
Så härligt...det doftar och smyger fram bilder i mitt inre när jag läser..du skriver verkligen bra!
2008-03-20

    Bodil Sandberg
Ja här hos dig blir man aldrig besviken..den här ska jag spara som bokmärke och spara hem också och skriva ut och rama in..DEN GER SÅNA OERHÖRT FINA BILDER..den är HELT underbar!!!!!!!
2008-03-20

  Erik L
Mycket väl skrivet. Jag gillar tempot och texten flyter verkligen fram väl. Många bra rader i denna. Det enda jag hakade till inför var i andra strofens sista rad \"himmel så trind\". Jag vet inte men det sticker ut lite för mig i en annars mycken väl skriven text.
2008-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy