Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till skärgård.

Kluck, kluck
mot klippan vågen slå
kluck, kluck
tillbaka vågen gå

och bryts sen mot en dunge vass
som blekgul vinka med sin tass
mot gjusen med sitt stora lass,
en fiskare av toppenklass.

På skäret ligger ejderhona,
ruvande som andra bona
i liten skreva full av gräs
där klippan gul av fetknopp kläs.

Dripp dropp
det faller stilla regn
dripp dropp
i skärgårdskossans hägn

sen lyser solen klart igen
som kvigan hade det på känn
och mumsar glatt en klöver god
vid sydvägg på en fiskebod.

I skymningen man hör en tärna
och snart man ser en ensam stjärna
spegla sig i vikens vatten
som enda ljus i svarta natten.




Fri vers av Thommy
Läst 378 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-04-03 18:44



Bookmark and Share


  Diffusiaria
målande
2008-04-22

  Erik L
Fina bilder du förmedlar i denna. Bra skrivet!
2008-04-07

  Bodil Sandberg VIP
Ja än en gång får du mig att helt enkelt bara falla...det här är oerhört vacker poesi..så snyggt..applåder och bokmärke!!!!!
2008-04-04

    sunnanvind
Tack Thommy för vackra rader och bilder!!! Du är så suverän på att skildra!
2008-04-03

  Björn Karlsson
Jag kan höra bilderna
känna dofterna

Mmmmmmm
2008-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy