Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av en replik från filmen Sagan om Ringen ~... dont desturb the water..~


Välsignelsens pris


Ekot av ett minne rang under hjälmen

som ett kliande sår på gränsen till att
bli ett ömmande ärr
ord formade ur ett oformligt mörker
en sen höstnatt tre vintrar tidigare

~rör det... men stör det inte...~


Vattnet
det gamla, kanske äldsta av
jordens element

det oföränderliga, mångformade
eviga
det som går från vila till vrede, näring
och död till dimma och dagg

det heliga


Speglingen av ett härjat anlete tittde
matt tillbaka, stillsamt skimrande
i svart, bärnsten och vitt

smutsigt, blodigt
fårat av erfarenhet

Ringar for över ytan där han varsamt
sänkte sig ner
omslöt hans sinne, allt minne
det frigjorde sin hemlighet i utbyte
mot hans

tyst, sakralt
heligt förseglat med en
grav utan märke





Fri vers av Gawain
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-15 12:44



Bookmark and Share


    Pivvi
fridfull...vacker...
2008-04-15

  nettizen
Hitta \"hem\"..... var den känslan jag fick.

Oavsett vilket så gillade jag känslan den gav, det ligger ett djupt lugn över de raderna helt enkelt.
2008-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain