Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dödlig för själen, i förlängningen även för omgivningen


Avundsjuka; en farlig sjukdom


En stofil rannsakar sina
fobier, förfäktar allt som inte
hör hans torra sinnevärldar till

blänger med avsmak i blick

fuktröda små svidande springor
till ögon, aldrig klara
aldrig glimmande glada

han vältrar sig i sin egen avund
gentemot allt och alla som vågar
vad han aldrig vågat


Sjuk av missunsamhet tynar
han långsamt bort
uppslukad av sitt eget mörker

av sina egna inre
demoner





Fri vers av Gawain
Läst 450 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-04-17 10:30



Bookmark and Share


    Skrivarn
Gud va vackert poetat, gillas stort!
2008-04-22

  lodjuret/seglare VIP
även om avunden är en synd
i de kretsarna som talar om synder
så är det ju ändå inget brott
men kan leda till brott
mot både frid och lag
2008-04-17

    eva m h
Ja det är ett av de värre gifterna.
Många är förgiftade av detta i Jantelandet Lagom!
2008-04-17

  Larz Gustafsson VIP
Denna bitterhet finns även hos yngre upplagor.
2008-04-17

    LadyFool
skickligt skrivet, väl valda ord, bra flyt, men slutet känns lite abrupt för min del, fattas några ord tycker jag.

men visst får du en applåd :)
2008-04-17

  nettizen
Visst är det så. Många har fallit offer med dödlig utgång skrivet i avundsjukans tecken....
2008-04-17

    ej medlem längre
Jag älskar att avundsjuka mig! Det är en fantastisk tillgång - om man tar det på rätt sätt!
2008-04-17

  noname_realmind
Träffande ordat om avundsjukans gift...
som drabbar den avundsjuke/missunsamme själv med sån enormt destruktiv kraft... så sorgligt det är...

**applåd**
2008-04-17

  mare VIP
..man äts upp sakta av dessa demoner.....avundsjukan så dödlig..
2008-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain