Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vingar blå.

En glänta full av vit konvalj
en solens stråle smeker
Ett fjärilspar som med varann
inför sin parning leker

En nyckelpigas röda skal
med prickar sju på rygg
ger kontrast till gröna blad
Här är hon inte trygg

I höga gräset lyfter mjukt
en fjärilsvinge blå
sakta som i drömtillstånd
den sköna turen gå

Vingen skimrar likt viol
gnistrande och klar
när solen strålar träffar den
så skön och underbar

Bär din tur till lyckans land
Bär mig med på färd
Ta mig till ditt Samarkand
till vackraste av värld




Fri vers av Thommy
Läst 362 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-04-21 17:47



Bookmark and Share


  anits VIP
Underbart ljuvligt
blundar så ser jag
allt i bilder vackert
2008-04-22

  thyra
Väldigt vackert om naturens ljuvlighet!
2008-04-22

  Tärningen är kastad
Här överträffar du dig själv.
Vingar blå. En vacker titel på en vacker dikt.
2008-04-22

  Bodil Sandberg
Vilken suveränt fin titel och vilken sanslöst underbar dikt!!!!!applåder!!!!bokmärke!!!
2008-04-22

    JJ VIP
Ja våren är en underbar tid! Jag är mitt i den nu! Fin dikt! Mvh. JJ.
2008-04-22

  Björn Karlsson
Mmmmmmmmmmmmmmmmhhhhhhhhhh
2008-04-21

  nettizen
Åh, våren!!!! Härligt uppmålad på vackraste diktarduk.
2008-04-21

  Tellus Fortuna
Poetiskt vackert!
2008-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy