Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur dig kommer stora ting.

Du sköna blomma röd som blod
ögats högsta fröjd
i långa tider en klenod
till skyar är du höjd

Om dig skapats stora ting
i dikt och sånger mest
Din skönhet saknar ingenting
av kärlek ges som gest

Du bär dock på en dunkel sida
där kärleken är öm
din törnetagg kan nog så svida
i längtans bittra dröm

Rosa, gul men oftast röd
i färger som en sång
Du blåser liv i falnad glöd
Ett dussin i ett fång




Fri vers av Thommy
Läst 359 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-04-22 19:19



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
o som man känner din diktarglädje när man läser..likväl här som allt annat du skriver..applåder för en underbar doftansskön dikt!!!!
2008-04-25

  Erik L
Vackert och bra skrivet!
2008-04-22

  thyra
Fina rim och vackert skrivit om rosen. Fint!
2008-04-22

    tapetklister
jag gillar den här. att det ingenstans står men att jag ändå dikten igenom tänker på rosor.
2008-04-22

    sunnanvind
Fantastiskt vackert diktat!
2008-04-22

  camillala
mycket vacker!!
2008-04-22

  Mercutio
Sköna kontraster du målar upp. Bra klassiskt rimmande.
2008-04-22

  Tärningen är kastad
Du har ännu en gång berört mig.
Den här texten får mig nästan att gråta.
Vacker som den är, och full med känsla.
2008-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy