Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min spelmanstid är över

Säg spelman vill du spela
en vacker ton för mej
ta fram din slitna luta
på äng av timotej

\"Min spelmanstid är över
då lutan var mitt värv
det slutar ej i annat
än själen mins fördärv\"

Du skall inte misstro
du gåvan har inom
lutan är ditt väsen
du känslan bär genom

Balladerna du spelar
ger styrka till din kropp
och munnen bär på orden
där mänskor finner hopp

och folk som hör dig spela
dom älskar ju din sång
låt strängarna få klinga
så vackert än en gång




Fri vers av Thommy
Läst 350 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-25 19:40



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
o så fint..vilken värme och generositet som strömmar över den uppgivne spelemannen..och säkert skall han spela..än en gång..så där som bara han kan..applåder Thommy!!!
2008-04-29

  Erik L
Riktigt bra skrivet!
Kanske skulle du på något sätt markera att den andra strofen är spelmannens svar (om jag nu tolkar texten rätt).

Du får en stark applåd för denna!
2008-04-25

  Fredrik Stillesjö
Hej Thommy!

En vacker melodi bor också i denna dikt. Jag hör lutan spela, medan spelmannen vandrar. Blir en bra visa! Hälsar Fredrik
2008-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy