Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett vitlackerat kors i trä

En gammal man på kyrkogård
Ett vitlackerat kors i trä
Han luckrar jorden som är hård
framför kors han står på knä

I vas han sätter blommor små
en sort han ej kan namnet på
Han vet dock att hon älska dom
och plocka några när han kom

Min dotter hur jag saknar dig
du borde aldrig lämnat mig
mitt hjärta brast den dag du dog
och glädjen i mitt liv du tog

Fast det gått snart fyrtio år
jag ingen ro i själen får
min saknad den vill inte lätta
var dag känns tung att värdesätta

Hans axlar skakar där han sitter
på gud och kyrka är han bitter
ögat fylls och rinner över
han söker näsduk han behöver

Han smeker korset med sin hand
och backar tid till drömmars land
när han och dottern sprang en sväng
till ÅkarOlssons blomsteräng

Han sakta väcks ur drömmen skön
till dotterns minne ber en bön
ljusets låga snart är slut
jag väntar tills det brunnit ut




Fri vers av Thommy
Läst 494 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-08 19:49



Bookmark and Share


  Erik L
Bra berättat. Jag kan verkligen se bilden framför mig av den gamle mannen vid dotterns grav.
2008-05-10

  Bodil Sandberg VIP
Du är bara helt enkelt såå duktig Thommy!!!!
2008-05-09

  Tärningen är kastad
Ännu en gång har du imponerat på mig.
En sorglig berättelse i diktform, där känslor av ett mist barn får en nästan att gråta.
2008-05-09

  Kalle.O
Otroligt sorgligt och vackert skrivet...
Gud välsigne dig...
2008-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy